20 iun. 2016

DIN RUCSACUL DE FAMILIE ÎN RUCSACUL DE VACANȚĂ A CENTRULUI ACADEMIC INTERNAȚIONAL EMINESCU

Elena DABIJA,
director, CAIE
            „Oamenii au inventat literatura ca să-și ofere o plăcere,
nu ca să se chinuiască studiind-o.”
Alex. Ștefănescu


 Cea mai mare bogăție a omului este CARTEA, cuvintele sunt respirația ființei noastre, iar lectura în familie este hrana spirituală. Pentru biblioteca personală se cumpără multe cărți, dar este imposibil din diferite motive să le cumperi pe toate... Bibliotecile sunt o salvare pentru oricine dorește să lectureze sau să beneficieze de alte servicii. Echipa Centrului Academic Internațional Eminescu se bucură nespus de mult când în vizită vin mai mulți membri ai familiei să descopere miraculoasa lume a lecturii. Cu multe familii devenim prieteni, împreună ne bucurăm de succesele lor, dar și ei contribuie la performanțele activității CAIE.
            Programul de lectură Rucsacul de vacanță al Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu” a început în ziua de 13 iunie și va dura până în ziua de 12 august în toate filialele. Zilele săptămânii vor avea activități cu genericul: LUNI ZIUA LECTURII; MARȚI  ZIUA TEHNOLOGIILOR INFORMAȚIONALE; MIERCURI ZIUA CREATIVITĂȚII; JOI ZIUA PROVOCĂRILOR; DUMINICĂ – ZIUA JOCURILOR.
            Ziua de luni este cu surprize pentru noi, deoarece au venit cititoarele noastre fidele Nicoleta și Veronica Jantoan cu un rucsac mare plin cu 29 de cărți din biblioteca familiei și ne-au mărturisit că părinții le-au permis să le aducă în dar bibliotecii dragi. Mare a fost bucuria noastră, deoarece toate cărțile sunt foarte solicitate de utilizatorii noștri de toate vârstele.
            Rucsacul de vacanță a fost neîncăpător pentu toate cărțile primite în dar de la familia Jantoan: Parascan, Constantin. Eminescu și Creangă la Junimea; Lecturi literare: Antologie pentru cl. 5-6; Cazacu, Tamara. România: Eficient și atractiv. Gramatica limbii române în scheme și tabele; Gârleanu, Emil. Din lumea celor care nu cuvântă; Vangheli, Spiridon. Împărăția lui Ciuboțel, Isprăvile lui Guguță, Guguță și prietenii săi; Cele mai frumoase basme arabe; Legende strămoșești; Caleidoscop geografic, ecologic, literar; seria Milla Sugar: Dama de argint, Cine se naște vrăjitoare vrăjitoare rămâne!; Colecția „Strict secret”: 100 de trucuri pentru a-ți demonstra îndrăzneala, 100 de trucuri pentru a supravețui la școală, 100 de trucuri pentru a avea o mulțime de prieteni, 100 de trucuri pentru a-i înțelege pe prieteni, 100 de trucuri fantastice pentru Iluzii și minciuni, timpul liber, Totul despre Irma; Moller Jorgensen, Lene. Parfumul trandafirului; Kinney, Jeff. Jurnalul unui puști; Nimmo, Jenny. Charlie Bone și călătorul din timp, Charlie Bone și școala de magie, Charlie Bone și șarpele albastru; Remarque, Erikh Maria. Nimic nou pe frontul de vest; Harris, Charlaine. Vampirii Sudului; Cast, P. C. Trădarea; Brain, Kate. Iubitul virtual; Bulgakova, I.V. Bud' lučšej! Populârnaâ énciklopediâ dlâ devoček.       
            Domnișoarele ne-au scris în paginile cărților și dedicații: Dăruim aceste cărți cititorilor Centrului Academic Eminescu. Cu drag de la familia Jantoan cititori fideli. 20.06.2016.
            Le mulțumim din toată inima familiei Jantoan pentru gestul nobil, pe care l-au făcut, urându-le să fie prieteni cu lectura și bibliotecile pe parcursul întregii vieți. 
               

Vă invit să descoperiți și să redescoperiți literatura la Centrul Academic Internațional Eminescu și în vacanță. Lectură nu are vacanță!